Nuorille yrittäjille oma mentorointiohjelma

04.09.2017

Nuorille yrittäjille oma mentorointiohjelma

Suomen Yrittäjät ja asiantuntijaverkosto Boardman käynnistivät maanantaina yrittäjän päivän aattona historian ensimmäisen valtakunnallisen mentorointiohjelman, joka on suunnattu nuoremman polven yrittäjille. Vuoden mittaiseen ohjelmaan haki 122 yrittäjää eri puolilta Suomea. Siihen valittiin 60 alle 40-vuotiasta yrittäjää.

Kullekin ohjelmaan valitulle yrittäjälle on valittu Boardman-asiantuntijaverkostosta hänen tarpeisiinsa sopiva, liike-elämässä kouliintunut mentori. Mentori auttaa mentoroitavaa eli aktoria kehittymään toimialansa ammattilaisena, kasvattamaan yritystään tai selättämään käsillä oleva haaste, esimerkiksi omistajanvaihdos tai kansainvälistyminen.

– Liike-elämässä ja erityisesti yrittäjäkentällä on käynnissä merkittävä sukupolvenvaihdos. Uusille yrittäjille on tilaa ja kysyntää, Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä sanoo.

– Milleniaalit ovat onneksi ennätyksellisen kiinnostuneita yrittäjyydestä, ja yrittäjäksi ryhdytään nyt monenlaisista taustoista, ei pelkästään yrittäjäperheistä tai -suvuista. On tärkeätä, että heille on tarjolla tukea ja verkostoja.

Mikkilän mukaan mentorointi on yksi parhaista tavoista omaksua hiljaista osaamista ja vankistaa sosiaalista pääomaa.

Tapaamisia noin kerran kuukaudessa

Ohjelman aikana mentori ja aktori tapaavat noin kerran kuukaudessa. Lisäksi osallistujat kohtaavat toisensa kolmessa yhteistapaamisessa, joista ensimmäinen järjestetään Maria 01 -startuphubissa Helsingissä maanantaina 4. syyskuuta.

Ohjelma päättyy syksyllä 2018. Ensimmäisen mentorointiohjelman kokemusten perusteella tehdään päätökset toiminnan jatkosta.

– Boardman Advisorien jäsenet ovat olleet erittäin innostuneita nuorten yrittäjien mentorointimahdollisuudesta. Olemme saaneet mukaan myös ihmisiä Boardmanin partnerien, alumnien ja liikkeenjohdollisen tutkimusryhmän jäsenten piiristä. Näemme tämän erittäin kiinnostavana mahdollisuutena hyödyntää mentorien pitkää liikkeenjohdollista kokemusta ja luoda samalla eläviä kontakteja nuoriin yrittäjiin, Boardman Advisors -ryhmän puheenjohtaja Tom von Weymarn toteaa.

Tiistaina 5.9. vietetään yrittäjän päivää eri puolilla Suomea.

Lisätiedot:

www.nuoretyrittajat.fi/mentorointi

Pk-yritysbarometri: Pk-yritykset pyrkivät säilyttämään asemansa

Pk-yritysten lähiajan suhdanneodotukset koko maassa ovat lähes viime syksyn tasolla. Lähiajan suhdanneodotuksia kuvaava saldoluku on +35, kun se viime syksynä oli +38, kertoo tänään jul-kaistu Pk-yritysbarometri.

Yrittäjämatka Vilnaan

Tule ja tuo perheesi tähän mukavaan talviriehaan! Pääsylippusi tähän tapahtumaan on voimassa oleva jäsenkorttisi, jonka esittämällä saat tapahtuman palvelut ilmaiseksi koko perheellesi.

Kitee
Suunnitteletko yrityksesi myyntiä tai yrityksen ostoa? Tietoa yrityksen yrityskaupassa huomioitavista asioista. Esittelemme käytettävissä olevia asiantuntijoita ja organisaatioita sekä niiden palveluja. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus tavata asiantuntijoita ja sopia henkilökohtainen tapaaminen.