Pohjois-Karjalan Yrittäjissä on imua – jäsenmäärä hyvässä kasvuvauhdissa

26.03.2018

Pohjois-Karjalan Yrittäjissä on imua – jäsenmäärä hyvässä kasvuvauhdissa

SY_pohjoiskarjala_RGB_vari.png

Pohjois-Karjalan Yrittäjien jäsenmäärä on hyvässä kasvuvauhdissa. Vuoden alusta järjestöön on liittynyt 106 uutta yritystä jäsenmäärän nyt ollessa 2714 jäsentä. Tämän lisäksi järjestöön kuuluu 58 seniorijäsentä.

Pohjois-Karjalan Yrittäjissä tehtiin organisaatiouudistus, joka astui voimaan vuoden alusta. Puheenjohtajana toimii Perttu Kouvalainen ja varapuheenjohtajaksi hallitus valitsi keskuudestaan Kyösti Kakkosen. Hallituksen koko pieneni 28 jäsenestä 8 jäseniseen hallitukseen.

Uusi hallitus on tehnyt Pohjois-Karjalan Yrittäjille brändityön, jossa Pohjois-Karjalan Yrittäjien ydinviesti on Riskinä menestyä.

Yrittämisen ja yrittämättä jättämisen suurin ero on asenteessaToinen keksii tekosyitä ja toinen tarttuu mahdollisuuteenParasta yrittämisessä on se, ettei koskaan voi olla varma kuinka käy – on vaarana mennä paremmin kuin odottaa. Ja koska huonoinkin lopputulos on oppiminenei syytä jättää yrittämättä oikeastaan ole.”

Pohjois-Karjalan Yrittäjien kyky on olla aktiivinen toimijaJärjestön tapahtumiin yrittäjätosallistuvat aktiivisesti.

Viimeisimpänä sunnuntaina 25.3. yrittäjäperheiden Superpark päivään oli yli 300 osallistujaaJärjestö ottaa myös aktiivisesti kantaa asioihinViime aikoina erityisesti soteasiat ovat puhuttaneet yrittäjien keskuudessa.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät avarakatseisesti tarjoavat jokaiselle yrittäjälle paikkansa järjestöstäNuorten Yrittäjien verkosto toimii aktiivisesti ja on tekemässä tänä vuonna uusia avauksia.

Suomen Yrittäjät ajaa yrittäjän asiaa 115 000 yrittäjän voimin

Suomen Yrittäjien tarkistettu jäsenmäärä on 115 000 jäsenyritystä. Töitä niissä on yli 550 000 työntekijälle. Kun mukaan lasketaan yrittäjän oma työpaikka, työpaikkoja on yli 660 000.
– Suuri jäsenmäärä antaa meille vahvan selkänojan vaikuttamiseen. Kun yrittäjiä on laajalti mukana, yrittäjien ääni kuuluu. Näillä luvuilla on erinomaiset edellytykset tehdä työtä suomalaisten yrittäjien hyväksi ja rakentaa Suomesta yrittäjäyhteiskuntaa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Tilastokeskus yhdisti Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten ja 44 Suomen Yrittäjiin kuuluvan toimialajärjestön jäsenrekisterit ja laski Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston tietojen perusteella jäsenyritysten yritysten ja niissä työskentelevien henkilöiden lukumäärän.

Tiedot perustuvat uusimpaan, vuotta 2016 koskevaan Yritysten rakenne -ja tilinpäätöstilastoon ja jäsenrekisterien tilanteeseen vuodenvaihteessa 2017 - 2018.
Hieman alle kaksikymmentä toimialajärjestöä ei kyennyt toimittamaan rekisteritietoja Tilastokeskukseen. Niiden (noin 17 000 yritystä) jäsenmäärä laskettiin Suomen Yrittäjissä.

Jäsenyrityksistä noin 50 000 on työnantajayrityksiä. Työpaikkoja niissä on noin 545 000 työntekijälle. Kun mukaan lasketaan yrittäjän oma työpaikka, luku on noin 650 000. Suomen Yrittäjiin kuuluu 393 paikallisyhdistystä ja 62 toimialajärjestöä.

Pohjois-Karjalan pk-yritykset panostavat kansainvälistymiseen ja viennin kasvattamiseen

Yli puolet Pohjois-Karjalan pk-vientiyrityksistä uskoo viennin arvon kasvavan tänä vuonna. Vientiyritykset aikovat panostaa tänä vuonna aiempaa enemmän kansainvälistymiseen. Reilu kolmannes yrityksistä kertoo innovaatiosatsaustensa kasvavan. Tämä selviää kevään Pk-yritysbarometrista. Vientikauppoja maakunnan pk-yritykset tekevät kuitenkin huomattavan suurella riskillä. Maakunnan pk-yrityksiä rohkaistaan hakemaan kauppaa Venäjältä asiantuntijaseminaarissa 20.4.2018.

Early Warning -hanke auttaa yrityksiä talousongelmissa

Early Warning -hankkeessa autetaan mikro- ja pk-yrityksiä turhaan joutumasta talousvaikeuksiin ja autetaan talousvaikeuksissa olevia terveyttämiskelpoisia yrityksiä pois talousvaikeuksista. Palvelussa koulutettu asiantuntijaverkosto antaa yritykselle käytännönläheistä ja asiantuntevaa neuvontaa ja apua.

Kiinnostaako Venäjän-vienti? Etkö tiedä, kuinka päästä alkuun? Tervetuloa maksuttomaan seminaariin kuulemaan vinkkejä ja käytännön kokemuksia itänaapurissa toimimisesta.

Oletko sinä tietoinen, mistä on kysymys? Tai mitä sinulta vaaditaan? Tulevaan kannattaa valmistautua vielä, kun se on mahdollista. Mikäli et ole valmis, saatat vaarantaa koko liiketoimintasi.