Pohjois-Karjalasta viisi vaikuttajaa Suomen Yrittäjien valiokuntiin

17.01.2018

Pohjois-Karjalasta viisi vaikuttajaa Suomen Yrittäjien valiokuntiin

Jaakko Hirvonen ja Ali Giray Joensuusta, Hannu Urjanheimo Ilomantsista sekä Suvi Komsa Lieksasta on valittu Suomen Yrittäjien valiokuntiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Lisäksi Kyösti Kakkonen valittiin työmarkkinavaltuuskuntaan.

Suomen Yrittäjillä on yhteensä 14 eri valiokuntaa tai verkostoa toimintansa tukena. Tiistaina 16.1 pidetyssä hallituksen kokouksessa valittiin uudet edustajat tulevalle kaudelle. Valiokunta- ja verkostopaikat olivat avoimessa haussa.

Suomen Yrittäjien valiokunnat tukevat hallituksen työtä ja asioiden valmistelua. Valiokuntien tavoitteena on saada asioiden valmisteluun laaja-alaista asiantuntemusta sekä samalla tukea keskustoimiston asiantuntijoiden työtä.

Joensuulainen yrittäjä Jaakko Hirvonen valittiin Elinkeinopolitiikan valiokuntaan.

Elinkeinopolitiikan valiokunnan tehtävä on nostaa keskusteluun yritysten menestymiselle keskeisiä elinkeino- ja kilpailupolitiikan kysymyksiä sekä laatia politiikkasuosituksia näiden ratkaisemiseksi yrittäjämyönteisellä tavalla. Valiokunta sparraa elinkeino- ja kilpailupolitiikan tiimiä kunta- ja maakuntavaikuttamisessa sekä vaikuttamisessa kansallisella ja EU-tasolla.

Ilomantsilainen yrittäjä Hannu Urjanheimo, Kuntoutumis- ja päiväkeskus Ilona Oy, valittiin hyvinvointipalveluiden valiokuntaan.

Hyvinvointipalveluiden valiokunta toimii edunvalvonnan tukena kysymyksissä, jotka liittyvät sosiaali- ja terveyspalveluiden lainsäädäntöön sekä palvelurakenteita koskevaan päätöksentekoon. Valiokunnan tavoitteena on myös edistää hyvinvointialan toimialajärjestöjen yhteistyötä.

Joensuulainen yrittäjä Ali Giray, Arife Oy, valittiin osaamisen valiokuntaan.

Valiokunta edistää yrittäjyyttä tukevan osaamis- ja koulutusjärjestelmän kehittymistä niin osaavan työvoiman, uuden yrittäjyyden, yrittäjien oman osaamisen kuin yritysten kehittämispalveluiden näkökulmista.

Lieksalainen yrittäjä Suvi Komsa, Mainoselme Ky, valittiin yksinyrittäjäverkoston johtoryhmään.

Yksinyirttäjäverkosto yhdistää yksinyrittäjiä ympäri maata eri toimialoilta. Verkoston tavoitteena on edistää yksinyrittäjien jäsenpalveluja, vahvistaa vertaisverkostoja ja toimia edunvalvonnan tukena yksinyrittäjiä koskevissa asioissa.

Joensuulainen yrittäjä kauppaneuvos Kyösti Kakkonen, Joensuun Kauppa ja Kone Oy, valittiin työmarkkinavaltuuskuntaan.

Työmarkkinavaltuuskunnan tehtävänä on mm. seurata työehtosopimuspoliittista sekä työlainsäädännön kehitystä,

osallistua ja vaikuttaa lainsäädännön ja muiden työmarkkinoihin vaikuttavien toimenpiteiden valmisteluun sekä valmistella työmarkkinapoliittisia kannanottoja, lausuntoja ja aloitteita.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Merja Blomberg, Pohjois-Karjalan Yrittäjät, merja.blomberg@yrittajat.fi puh. 050 367 5194

Pohjois-Karjalan Yrittäjät pitää Riverian organisaatiouudistusta hyvänä

MYYDÄÄN 309 m2 TOIMISTOTILAA JOENSUUSTA

Pohjois-Karjalan Yrittäjät myy toimistohuoneiston Joensuusta Kauppakatu 17 B 4. krs 309 m2 tarjousten perusteella. Lisäksi mahdollisuus ostaa kolme autohallipaikkaa.

Meillä on iloisia uutisia sinulle naisyrittäjä! Perustamme Pohjois-Karjalan Yrittäjien toiminnan alle oman naisyrittäjäverkoston. Tämän startti tapahtuu tiistaina 5.6.2018 klo 17.30 Paikkana on Ravintolalaiva Romeo Joensuun matkustajasatamassa.

Perinteiset moottoripyörien Y-ajot, mukana myös museo- sekä harrasteautot.