Pohjois-Karjalan Yrittäjät | Paikallisyhdistykset | Suomen Yrittäjät
Tunnelmia Maakunnallisesta Yrittäjäjuhlasta 2017

04.12.2017

Tunnelmia Maakunnallisesta Yrittäjäjuhlasta 2017


Maakunnallinen Yrittäjäjuhla pidettiin Valtimotalolla lauantaina 2.12.2017

Paikalla Valtimolla oli yli 200 henkilöä eri puolilta maakuntaa. Juhla alkoi n. klo 18:00 ja meno jatkui puolille öihin asti.

Juhlissa palkittiin Maakunnallinen Vuoden Yrittäjyyskunta, Vuoden Yrittäjät (Juuka, Nurmes, Lieksa ja Valtimo), Vuoden Nuori Yrittäjä sekä Maakunnan Vuoden Yrittäjät. Tarjoilusta vastasi Ravintola Seiska ja juhlakansaa viihdytti Nurmeksen Mieskuoro sekä Jarno Itkonen & Onnenkipinä. Yllätysnumeroltakaan ei vältytty, kun Jouni Porokkaa ja Merja Blombergia muistettiin.

1.png
Kuvassa Vuoden Yrittäjät 2017 - T:mi Paavo Timonen (Valtimo), Varaosa Mikkonen Oy ja T:mi Kauko Hyvönen (Nurmes), Joella Invest Oy (Lieksa) sekä T:mi Kari Gröhn (Juuka).

fb kuvat.pngJuhlayleisölle esiintyi Nurmeksen Mieskuoro. 

Maakunnan Vuoden Yrittäjyyskunta 2017 - Lieksa

Ensimmäisenä palkittiin Maakunnan Vuoden Yrittäjyyskunta. Palkinnolla Pohjois-Karjalan Yrittäjät huomioi vuoden 2017 aikana elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikassaan hyvin ansioituneen kunnan.

Lieksassa on ajantasainen elinkeinopoliittinen ohjelma, yritysvaikutusten arviointi on käytössä ja säännölliset yhteydenpidot toimivat yrittäjäyhdistyksen kanssa. Kaupungin viranhaltijoiden ja luottamushenkilöjohdon yrittäjyysasenne koetaan kohtalaisen positiiviseksi eli parannettavaakin löytyy.

Huomionosoitus luovutettiin nyt 14. kerran.

Katso Lieksan video täältä.

Alueellinen Vuoden Nuori Yrittäjä 2017 - Suvi Toivola / Puhdas Ilo Oy

Vuoden Nuori Yrittäjä 2017 palkinnon nappasi yrittäjä Suvi Toivola (Puhdas Ilo Oy). Vuoden nuori yrittäjä Suvi Toivola halusi löytää työn, joka olisi merkityksellisempi hänelle itselleen ja jossa hän saisi olla enemmän ihmisten parissa.

9.png

Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen Nuori Yrittäjä – kilpailu on tarkoitettu jäsenyrityksille. Kilpailussa nuorena yrittäjänä pidetään palkinnon jakovuonna enintään 35 vuotta täyttänyttä yrittäjää.

Katso Puhdas Ilo Oy:n video täältä.

Vuoden Yrittäjät 2017 - Juuka, Lieksa, Nurmes, Valtimo

Lauantaina julkistettiin ja palkittiin Juuan Yrittäjien, Lieksan Yrittäjien, Nurmeksen Yrittäjien ja Valtimon Yrittäjien vuoden yrittäjät.

Juuan Vuoden Yrittäjäksi palkittiin T:mi Kari Gröhn. 

1.png

Kari Gröhn hoitaa toiminimellä puutavaran maantiekuljetuksia Metsä Prime Oy:ssa. Hän on vastuussa yrityksen autokuljetuksista, opastaa työntekijöitä ja vastaa asiakkaiden reklamaatioihin.

Tällä hetkellä Karilla on kolme kuljettajaa; oma poika, siskon poika ja yksi vieras kuljettaja, jotka osaavat homman ja se on elinehto tällä alalla.

Lieksan Vuoden Yrittäjäksi palkittiin Joella Invest Oy

Juha-Pekka Kaiholehdon perustama Pub Icella on viihdyttänyt Lieksassa jo 10 vuotta. Vuosien varrella Icellan toimintaa on kehitetty ja tiloja laajennettu. Juha-Pekan mielestä yrityksen tärkein voimavara on kuitenkin henkilökunta. 

2.png

Pub Icella on oikeastaan aputoiminimi. Yritys on tänä vuonna muuttanut nimekseen Joella Invest Oy. Uusi nimi tulee siitä, kun asiakkaat usein luulevat fontista johtuen ”Icella” kyltissä lukevan ”Joella".

Katso Joella Invest Oy:n video täältä.

Nurmeksen Vuoden Yrittäjäksi palkittiin Varaosa Mikkonen Oy ja T:mi Kauko Hyvönen 

3.png

Varaosa Mikkonen Oy:n yritystoiminta jatkuu jo kolmannessa sukupolvessa Jyrki Mikkosen johdolla Nurmeksessa ja Lieksassa.

Tämä on itse asiassa jo toinen yrittäjäpalkinto yrityksen historian aikana. Jyrkin Ukki Martti palkittiin ensimmäisen kerran vuonna 1995.

Suuri osa yrityksen menestystä ovat olleet sitoutuneet ja luotettavat työntekijät. Osaavaa henkilökuntaa on löytynyt omalta paikkakunnalta.

4.png

Nurmeksen teollisuusalueella vanhan lvi-talon päädystä löytyy T:mi Kauko Hyvösen paja.

Kauko työskenteli kyseisessä rakennuksessa jo 70-luvulla, jolloin siinä toimi yksi Suomen suurimpia yksityisiä lvi-alan yrityksiä. Kaukolla ei oi ole ollut yli 10 vuoteen työntekijöitä. 

- Mukavinta on työskennellä yksin. Voi aamulla tulla ja iltapäivällä lähteä silloin, kun itselle parhaiten sopii, eikä tarvitse huolehtia kuin omista hommistaan, kertoo Kauko.

Valtimon Vuoden Yrittäjäksi palkittiin T:mi Paavo Timonen

fb kuvat.png

T:mi Paavo Timonen perusti ensimmäisen maanrakennusyrityksensä vuonna 1977.

Hän tiesi jo ammattikoulussa haluavansa koneurakoitsijaksi. Paavon suvussa on yrittäjiä monessa polvessa, joten yrittäjyys tuli hänelle luonnostaan.

Tornatorin lisäksi Metsänhoitoyhdistys on toinen pääasiakas. Digitalisaatio on löytänyt tiensä maansiirtoalallekin. Työntekijät näkevät tableteiltaan työmaat ja valitsevat minne menevät. 

Maakunnan Vuoden Yrittäjät - Nordic Koivu Oy ja Koneurakointi S.Kuittinen Oy

Maakunnan Vuoden Yrittäjä- palkinnon saajat valitsi palkintoraati, johon Pohjois-Karjalan Yrittäjien hallitus oli nimennyt Matti Monosen, Jaana Konttisen, Jaana Reimasto-Heiskasen, Mikko Koposen ja Jouni Porokan Joensuusta.

Maakunnan Vuoden Yrittäjä -palkinnon jakamisen tarkoituksena on pyrkiä lisäämään yrittäjyyden nauttimaa arvostusta yhteiskunnassamme, samalla osoittaen, mikä mer-kitys oma-aloitteisilla, luovilla ja taloudellisia riskejä ottavilla yrittäjillä on maamme talouselämän terveessä kasvussa ja kansakuntamme hyvinvoinnin rakentamisessa.

Nordic Koivu Oy

Nordic Koivu Oy tuottaa laadukasta koivunmahlaa kuluttajille, sekä kehittää ja tutkii koivunmahlan hyödyntämistä raaka-aineena elintarvike-, juoma- ja kosmetiikkateol-lisuudessa. Suurin osa Nordic Koivun Oy:n koivunmahlan tuotannosta menee vientiin kansainvälisille markkinoille. Yrityksen pääkonttori ja tuotantolaitos sijaitsee Toh-majärvellä Suomessa. Aikaisemmin Nordic Koivu Oy on tunnettu nimellä Aurinkolehto Oy.

Nordic Koivu Oy on nuorekas, dynaaminen ja nopeasti kehittyvä yritys. Toiminnassa panostetaan erityisesti laatuun, tuotekehitykseen, luotettavuuteen ja asiakaskeskei-syyteen sekä luonnonmukaisuuteen. Asiakkaiden toiveet ja palaute ovat avainasemas-sa toiminnan kehittämisessä.

8.png

Katso Nordic Koivu Oy:n video.

Koneurakointi S. Kuittinen Oy

Koneurakointi S.Kuittinen Oy nurmeslainen koneellista puunkorjuuta toteuttava perheyritys, jonka alkujuuret ovat jo 1950-luvulla. Kokemusta koneellisesta puunkorjuusta on jo yli 40 vuoden ajalta. Työskentelyalueet ovat pääasiassa Pohjois-Karjalassa ja Savossa. Vuoden 2015 alussa urakointi alkoi myös Kainuussa. Kokemusta on lisäksi Ruotsin ja Saksan työmailta. Palveluihin kuuluu kesäisin myös saaristopuunkorjuu.

Yritys toimittaa puun ”kannolta tehtaalle” siten, että he hoitavat hakkuun ja kulje-tuksen metsästä tienvarteen sekä auto- ja vesistökuljetukset tehtaille. Uusi, syksyllä 2016 valmistunut halli toimistotiloineen sijaitsee Nurmeksen Voimatiel-lä. Työntekijöitä yrityksellä on noin 90. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli n.9,8 miljoonaa euroa.

Katso Koneurakointi S.Kuittinen Oy:n video.

 

Kuvia illasta

10.png

12.png

8.png

6.png

3.png

Juhlapuheen tuli pitämään Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

2.png

1.png

13.png

 

Uutiset

Pohjois-Karjalan pk-yritykset panostavat kansainvälistymiseen ja viennin kasvattamiseen

Yli puolet Pohjois-Karjalan pk-vientiyrityksistä uskoo viennin arvon kasvavan tänä vuonna. Vientiyritykset aikovat panostaa tänä vuonna aiempaa enemmän kansainvälistymiseen. Reilu kolmannes yrityksistä kertoo innovaatiosatsaustensa kasvavan. Tämä selviää kevään Pk-yritysbarometrista. Vientikauppoja maakunnan pk-yritykset tekevät kuitenkin huomattavan suurella riskillä. Maakunnan pk-yrityksiä rohkaistaan hakemaan kauppaa Venäjältä asiantuntijaseminaarissa 20.4.2018.

Early Warning -hanke auttaa yrityksiä talousongelmissa

Early Warning -hankkeessa autetaan mikro- ja pk-yrityksiä turhaan joutumasta talousvaikeuksiin ja autetaan talousvaikeuksissa olevia terveyttämiskelpoisia yrityksiä pois talousvaikeuksista. Palvelussa koulutettu asiantuntijaverkosto antaa yritykselle käytännönläheistä ja asiantuntevaa neuvontaa ja apua.
Ota yhteyttä

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

Joensuun Tiedepuisto, rakennus 4B (2.kerros)
Linnunlahdentie 2
80110 Joensuu

Katso kartta

Henkilöstön yhteystiedot 

Tulevia tapahtumia

Apr
20
Kiinnostaako Venäjän-vienti? Etkö tiedä, kuinka päästä alkuun? Tervetuloa maksuttomaan seminaariin kuulemaan vinkkejä ja käytännön kokemuksia itänaapurissa toimimisesta.

Apr
24
02:00 PM - 04:00 PM
Oletko sinä tietoinen, mistä on kysymys? Tai mitä sinulta vaaditaan? Tulevaan kannattaa valmistautua vielä, kun se on mahdollista. Mikäli et ole valmis, saatat vaarantaa koko liiketoimintasi.